German cheesecake...
Hamuru:
300gr un
125gr seker
2 cay kasigi kabartma tozu
1 Yumurta
75gr Tereyag (erimis)
Kremasi:
1kg süzme yogurt
1,5 paket sekersiz vanilyali pudding
150gr seker
1 paket vanilya sekeri
1 paket krema
150ml cicek yagi
1 limon kabugu rendesi
Hamuru: bütün malzemeleri karistirip hamur kivamina getiriyorsunuz. 28cm'lik yuvarlik bir kalibi tereyagi ile yagliyorsunuz ve hamuru icine yayiyorsunuz. (Ben kenarlarinada 2-3cm hamur yapiyorum)
Kremasi: bütün malzemeleri mixerle 2-3 dakika karistiriyorsunuz ve kaliba döküyorsunuz. önceden isitilmis 175derecelik firinda yaklasik 70dakika pisiriyorsunuz. Sonra firini kapatiyorsunuz ama pastanizi firindan cikarmiyorsunuz. Soguduktan sonra 1-2 saatte buzdolabinda bekletiyorsunuz. Ve beklenen an geldi...
Afiyet olsun....
Ben dün yaptim, cereginden fazlasini dün 3 kisi gece mece demedik, löp löp yedik walla. Hepsini biz yemeyelim diye yarisini bu sabah sevgiliye verdim ofise götürsün diye... Sonra "aaaaaaaaaaa ben pastanin fotografini cekcektim yaaaaaaaaa" dedim. Mutfaga bi girdim....
harika bir lezzet mutlaka deneyin dememe gerek var mi?
Aylin: bugün tekrar kücük bir ameliyat gecirdi. Ama hersey yolunda cok sükür... Dün kardesim fotograflarini gönderdi, inanilmaz tatli bir melek.
17 yorum:
anlayamadım. kremasıda kekiyle beraber mi pişiyor?
evet canim...
ama bu saatte bu paylaşılır mı?
harika görünüyor :))
bu güzel lezzeti paylasmak zorundaydim ceydacim... Ama eger bir gün anadolu yakasina ugrarsin, yaparim sanada. Hem buradada cok güzel fotograf cekilecek yerler var(fenerbahce güzel bir semttir) aaaaa birde defne adinda bi bahce cücesi var poz vermeye bayiliyor.
Canım ellerine sağlık ,çok güzel olduğu her halinden belli...:))
Süper gözüküyor :) Eline sağlık.
Aklımda olsun bu tarif.
Alman pastasını severim ama German cheesecake'i ilk defa duydum. Bu da güzeldir eminim:)
hakikatn de almanlara benzemiş :D
bayilirim cheesecake'e, deneyecegim mutlaka:)
Canım çok geçmiş olsun ya. Kusura bakma ben blogu filan değiştirdim o yüzden de güncellemeler problemli gözümden kaçmış anlaşılan. Neyseki küçük melek iyiymiş dualarım onunla. Tekrar çok geçmiş olsun.
Ellerine sağlık...
hımm pek lezzetli gözüküyor, tarifte çok uğraştırıcı değil sanki denemem laızm, eline sağlık
@Hande::-))
@Ruhdagi: hamile arkadaslariminda bu blogu okudugunu görünce pisman oluyorum böyle seyler koyduguma... Canin cekerse yaz, walla yaparim..
@Ayse: denemeni tavsiye ederim canim.
@mehmet: ?!?!
@zeynep: hem cok kolay hemde garanti oluyor. Sen tabi rahat rahat quark kullanabilirsin :-)
@anneyazar: senin blogun baya degismis canim. Eski yazilarinda yok :-(
@Esra: tesekkürler...
@burcu: gercekten kolay...
Bu kadar kolay mi gercekten? Su banyosunda pisirme olaylari falan yok bunda oyle mi?
Hemen eve gidip deneyesim var simdi benim!
@selen: yok yok... gercekten cok basit ve lezzetli. Tek püf noktasi pistikten sonra firini kapatiyorsun ama pastayi firindan cikarmiyorsun. (1-2 saat) sonrada buzdolabina koyuyorsun...
şekersiz vanilyalı puding nereden bulabiliriz ki?bende bayılırım kasekuchen'a :)
Yorum Gönder