25 Eylül 2009

Defne artik mobil oldu :-) Mobil Defne


Defne bu bisiklet sayeside 3 aydir mobil Defne oldu. Daha yürüyemiyordu ama bisiklet sürebiliyordu.
Simdi hem yürüyor hem viiiiiiiin viiiiiiiiiiiiin evin icinde her istedigi yere bisikletinle gidiyor. Böylece ulasim sürelerini minimuma indirdik :-)

Oturma odasindan - Defne'nin odasi -> sadece 10 saniye.
Oturma odasindan - Yatak odasi      -> 15 saniye (daha virajlari iyi alamiyoruz :-)

hergün kendini biraz daha gelistiriyor. Ilk bindiginde sadece düz gidebiliyordu. Simdi istedigi yöne dogru gidebiliyor, dedigim gibi sadece virajlarda zorlaniyoruz. Ozaman Anne veya Baba hemen devreye giriyor ve Defne takildigi yerden kücük bir operasyonla kurtariliyor.

Bisikletin adi wishbone bike. 1-5yas arasi cocuklar icin. Üc tekerlekli kullaniliyor ve daha sonra 2 tekerlekli olarak kullaniliyor. Bence harika bir tasarim. Biz cok basarili bulduk..
Eger bende istiyorum bu bisikletten diyorsan buraya bir tik







9 yorum:

My Smitten World dedi ki...

güle güle kullansinda - cok hantal birseye benziyor bu... kullanabiliyorsa ne ala.

ruhdagı dedi ki...

Ama çok şeker bir şey ya :)
Defne ayrı şeker, bisikleti ayrı :)

banu dedi ki...

bu alisveris mevzuunda seninle tam kalp kalbe karşıyız... ben de yoğun araştırmalarım sonucu bunu almaya karar verdim. hatta bloga bir yazi bile hazirlamistim :) Türkiye'de yok galiba degil mi? Su anda Avustralya'dayim da gozumu karartip alip getirsem mi diye dusunuyordum :)

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

ayyy çok güzel,çok beğendim.neredende bulursun güzel annesi.
güle güle kullansın inşallah.virajları aldımı gerisi ralli defne zaten

a.y. dedi ki...

Güzel günlerde kullansın Defne'cik. Pedalları yok galiba değil mi?

Tarkanın Annesi dedi ki...

Tasarımı çok değişik tahta galiba orta kısmı ilkkez gerçekten hoşuma gitti kafamın bir kenarına yazıldı biraz büyük gibi geldi bana ama sizinki maşallah beceriyor gibi.

Defnenin Annesi dedi ki...

@EbrUgur&Fatih: dünyanin en iyi tasarim ödülü almis ve tamamen ökolojik bir bisiklet. Ilk basta banada büyük gelmisti ama defne görür görmez sürmeye baslayinca neden bu kadar cok ödüllü oldugunu anladim bisiklettin ki Defne ozaman daha yürüyemiyordu bile.

@ruhdagi: bütün sekerler bizim evde...

@banu: gercekten mi ben senin o yazini kacirmisim demek ki. Bisikletten gayet memnunuz biz. Türkiyede var mi bilmiyorum ama ben almanyadan aldim. Eger alabilirsen al derim ben. Karinca gibi tasimaya devam :-)

@ceyda: ralli defne olunca ne yapacagiz bilmiyorum. Zaten ev artik dar gelmeye basladi, sahile gitmek gerek...

@anne yazar: hayir pedallari yok. Ama cocuklar icin en iyisi böyleymis. Önce denge saglamayi ögreniyor ve normal bisiklete bindiginde hemen sürebiliyorlarmis.

@tarkanin annesi: evet tamamen tahta ve ökolojik. Hic bir kanserojen madde icermiyor ve bir cok ödül almis bir bisiklet. Uzun sürede kullaniliyor... Evet biraz büyük ama cocuklar bu büyüklüge cabuk alisiyor...

banu dedi ki...

tüm pedalsız bisiklet modellerini inceleyip bir özet çıkarttım ama yazıyı daha yayınlamadım :) ondan kaçırdın :))

Selami dedi ki...

bundan bende almaya çalışıyorum.fakat türkiyede yok.nasıl alabiliriz acaba.satış noktalarından da direk satışı yok. http://defnekilinc.com kızımın web sayfası.kızınız çok tatlı.allah sağlıklı bir ömür versin.
teşekkürler.selami kılınç

Bunlarda ilginizi cekebilir

Related Posts with Thumbnails