2 Nisan 2010

20 ay 7 gün ve SON

Bir kac aydir emzirmek istemiyorum. 2 kere internetten okudugum bir yöntemi denedik. Ama olmadi, cünkü defneyi aglatmak istemedik.
Dün olmayacagini düsünerek, gögüslerime yarabandi yapistirdim. Defne'ye gösterip "Auaa" (uffff) oldu dedik. Cok üzüldü. O üzülünce biz daha cok üzüldük. Bana bakti bakti ama cesaret edip süt istedigini söyleyemedi :-(
Gece biraz zor gecti, 2-3 kere uyandi. Ama süt isteyemedi...
Cok garip cünkü sadece onun icin degil benim icinde cok zor. Hic böyle hissedecegimi düsünmemistim. Ama ayrilik zamani gelmisti.... Her ayrilik aci verir, buda öyle...

20 yorum:

Sen Gelince dedi ki...

Benim kızım 11 aylıkken kendi isteğiyle kesti... Buna rağmen niye bu meme bıraktırma hikayeleri bana bu kadar dokunuyor anlamıyorum...

My Smitten World dedi ki...

ayrilik zamani gelmiste gecmis bile canim... üzülme bence. Defne icin o kadar cok yenilikler baslayacakki böyle... bir kac güne aklima bile gelmez. Kopf hoch :)

Unknown dedi ki...

Aynı şeyleri ben de hissetmiştim.Ama son dönemler,uykumuz bir eziyet olmuştu,artık emziik gibi hissediyordum..Zor bir dönem.Duru 2 hafta kendine gelememişti,emme dışında normal süt içen Duru,memeyi bıraktıktan sonra süte karşı alerjisi çıkmıştı..Ama 2 hafta sonunda toparladı..Bırakmak için güzel bir zaman,hiç vicdan azabı çekme,sen fazlasını yaptın..
Sevgiler

Anne İş'te dedi ki...

Bu kadar emzirebildiğin için çok şanslısın Yeliz'cim...

Umarım bu geçiş sürecini de kolaylıkla atlatırsınız

ceydabural dedi ki...

ayy canım benim kıyamam ya :) aslında bu da büyüdüğüne işaret galiba

nohut oda dedi ki...

ghercekten cok zor bır surec ben kac kere hayır vereyım ne olucak deyıp vazgecmeye calışmısıtm da esım durdurmustu.))

anne ıcınde cocuk ıcınde zor bızde baglanıyoruz hernekadar zorlansakda..
bagımız kopacak artık bıze ıhtıyacı olmayacak gıbı gelıyor ..

kolay gelsın sızede

Defnenin Annesi dedi ki...

@sen gelince:sanki insan bebeginden biraz daha uzaklasiyormus gibi geliyor insan. Hormonlarinda etkisi büyük olsa gerek

@suinci: cok tesekkür canim. Ben anlatarak vermeme yöntemi denedim, ama aglamaya baslayinca hem ben hem esim dayanamadik. Yarabandi yöntemi ise yaradi gibi... Hemde fazla gözyasi dökmeden.

@Pinar:artik vücudum yine benim olsun istedim. Ama düsündügüm kadar kolay olmadi. Ben daha cok üzüldüm galiba...

@Ebru: insallah öyle olur, dün osman'nin bile gözleri doldu... Yani ailecek üzüldük...

@AnneIste: insallah öyle olur canim. Evet aslinda dedigin gibi sansliyiz...

@Ceyda: Evet canim, artik sürekli birseylere veda ediyoruz. Hemsinde biraz üzülüyoruz. Ama büyüyor... Daha özgür oluyor.

@nohutoda: cok tesekkür ederim canim. Evet emzirmek emzirebilmek gercekten güzel birseymis. Ve bence dogumdan sonra hem bebegin hem annenin bu baga ihtiyaci var. Ama özgürlügü bir adim atmamiz gerekiyordu.

Hande dedi ki...

Defne'nin emmeye başlaması ne kadar zor olmuştu, hatırlıyorum. Emmeyi öğrenmesi uzun sürmüştü.
Emmeyi bırakması da o derece zor olmuş.
Aslında emmeyi bırakmak bebek için sarsıcı olduğu kadar emzirmeyi bırakmak da anne için o derece sarsıcı. Bu zor günleri çabuk atlatmanızı dilerim. 1 haftayı geçirdikten sonra herşey daha kolay olacaktır.

Efsun dedi ki...

Yeliz haklısın, çok dokunutor bu ayrılıklar:( Leon Can 14 aylıkken bana mecburen vurulan bir kortizon ıgnesi yüzünden bir gecede emzirmeyi kesmek zorunda kalmıştım:( Tam anlamıyla heute auf morgen oldu yani! En zor 3-4 gecemizi geçirmiştik böylece:( Birde Leon Can biberon falanda bilmiyordu, gece sütü bardaktan içemiyordu falan, bayağı zor ve eziyetli bir süreçti...Umarım ikinizde kolay atlatırsınız... Sevgiler

Lale seven... dedi ki...

Ayni zamanda emzirmeyi birakiyormusuz yelizcim. Bi ay önce kendimce bi yöntem denedim. Ruj ile kirmizi boyayip, meme aua oldu demistim. Oglum cok üzülmüstü, hatta ilk kez agzindan "Niye?" gibi bi kelime duydum. Birazda korkmustu sanki. Oglum birden deyisti. Suskun ve üzgün icine kapandi. Arada agliyordu ama meme istemeye cesareti yoktu. Benden cok babasi bu duruma dayanamadi ve biraz daha emzirmeye ikna etti. Busefer konusma yöntemiyle adim adim biraktik ve meme istediginde süt istermisin diye soruyorum. Hemen "sütümü, sütümü" diyor. Bizim icin bu yöntem daha basarili oldu. Hem ben hem oglum daha az üzüldük sanki.

Adsız dedi ki...

böyle hisseden bi tek benim sanıyordum ama zamanla ve ordan burdan okudukça, her annenin bunu hissettiğini öğrendim. Egemen 10 aylıkken kendiliğinden bırakmıştı emmeyi. çok üzülmüştüm. sanki aramızdaki bağlar kopmuş, iki ayrı birey olduğumuz gözüme gözüme girmişti. halbuki olması gerekeni yaşamıştık. sizin için de vakit tamamdır. biraz sabırla geçecek gidecek üzüntüler... kolay gelsin..

Hande dedi ki...

Canım benim ben de işe başlamak durumundayım,emzirme süremiz azalacak..Bugün ağlamaklı oldum düşünüp düşünüp,şimdi de bunu okuyunca iyice kötü oldum..Ama büyüyorlar ve bunlar olmak zorunda..

Defnenin Annesi dedi ki...

@Hande:insallah dedigin gibi olur, bugün 24saat gecti ve 2.gecemiz. Emzirebilmek icin gercekten cok ugrasmistim tam 3ay. Ama bu kadar emzirdim, ve birakma zamani geldi, artik kendi vücudum kendimin olsun istiyorum.

@Efsun:Canim benim yaaa. Senin durumun cok daha zormus. Bende simdi sütü pompaliyorum ve defne biberonu agzina almiyor. Bende sabahlari müslisine koymaya karar verdim. Sana güzel bir tatil diliyorum, lass dich verwöhnen :-)

Yelish dedi ki...

Zor oluyormus gercekten de ayirmak
Ben hic zorlanmamistim gerci , iki ay falan anne sutu aldi Ilyas , istemedi .Bende peki dedim :)

Kiyamam ona , hassas kuzu , gene de tutturabilridi bak olgunluk gostermis daha simdiden

y dedi ki...

Zor oluyormus gercekten de ayirmak
Ben hic zorlanmamistim gerci , iki ay falan anne sutu aldi Ilyas , istemedi .Bende peki dedim :)

Kiyamam ona , hassas kuzu , gene de tutturabilridi bak olgunluk gostermis daha simdiden

Defnenin Annesi dedi ki...

@Gülgez: sizde ise yarayan yöntem bizim kiza malesef sökmedi. 2-3kere denedik ama olmadi. Ona anlatirken defne kelimeleri söktü :-) sonra biraz babysprache biraz kelime bize neden normal süt icmek istemedigini anlatmaya calisiyordu. Sonra bir kac hafta devam emzirdim ve internette dolasirken bu methodeye rastladim. Defne'nin nesesi falan gayet yerinde gün icerisinde fazla aklina gelmiyor. Ama ögle uykusuna zor yatiyor mesela. Abpumben yapiyorum ama onuda biberondan icmiyor bende müslisine koyuyorum. Bugün 5.gün ve sanirim bitti... Sizede kolay gelsin canim

Defnenin Annesi dedi ki...

@Gülcan: hayir kesinlikle yalniz degilsin. Ama galiba basardik biz, bugün 5. günümüz

@Hande: evet zor oluyor. Ister istemez üzülüyor insan. Biz galiba basardik... :-)

Defnenin Annesi dedi ki...

@Yeliz: 5. güne basladik. Artik pek aklina gelmiyor ve sanki ikimizde daha özgür olduk... Zamani gelmisti...

e. t. dedi ki...

aa evet ya gerçektende aynı zamanlarda aynı şeyi yaşamışız.
(bu durum çoğunlukla Ebru yla başımıza gelirdi :) )
bu yöntem gerçektende çocukları ağlatmadan bu işi halletmeyi sağlıyor.
ama anne babalar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Zira O mama uuff olmuş dedikçe bizim gözlerimiz doldu :(

pelince dedi ki...

22 ay emzirdim.. çok zor bir dönemdi.. ağlayarak uyanırdım.. ben çocuktan daha beterdim...
geçicek emin ol..bana hep muhtaç olsun istiyordum...garip işte..
hala elini içime sokuyor,bende izin veriyorum... koca çocuk oldu ama bu durum böyle..

Bunlarda ilginizi cekebilir

Related Posts with Thumbnails