24 Haziran 2010

Degistim...


Belki psikolojik ama bir cok seyin degistigini anladim yada birden farkina vardim diyelim, ikinci kez 29 olduktan sonra. Eskiden sadece "Yeliz" dim, sonra "schatz" (sevgili ) oldum, sonra es bunlara en son yelish, mama, anne ve mami eklendi. Defne'yi ilk kez ultrasonda gördügüm gün belki anne olmustum yada onu ilk kucagima aldigimda. Ama simdi sanki daha bir anne oldum ve düsündügümden cok ama cok farkli bir anne.

Eskiden "öfffffff ne yapsam acaba" diye evde dolanirken, simdi keske 2 dakika yapicak birseyim olmasada canım sıkılsa diyorum. Cay icmiyorum, cola icmiyorum, kahve cok az iciyorum, dedikodu programi seyretmiyorum, dedikodu yapmiyorum, televizyon izlemiyorum, kadin dergileri almiyorum, hergün makyaj yapmiyorum, düsündügümü söylemekte cekinmiyorum ama yinede kimsenin kalbini kirmamaya calisiyorum. En önemlisi sanirim ne düsündügümü ve ne istedigimi biliyorum. Birde anne olduktan sonra ölmekten cok korkar oldum. Bu cok garip bir duygu ve bu duyguyu malesef ilk kez dogumda yasamistim.

Hala utandigimda yanaklarim al al oluyor, hala yalan söylemeyi beceremiyorum, hala kilo almaktan korkuyorum, hala yerfistigi ezmesi ile nutella'yi karistirmayi seviyorum, hala dis doktorundan korkuyorum, hala anne ve babamin sari kiziyim, hala alis verisi seviyorum, hala gök gürültüsünden korkuyorum, hala nazar'a inanmiyorum, hala deniz ve cim kokusunu seviyorum, hala issey miyake l'eau d'issey kullaniyorum, hala yaptigim hicbirseyden pismanlik duymuyorum, hala küsmeyi beceremiyorum, hala icimde kimseye karsi kin ve nefret besleyemiyorum, sevmedigim insanlar var ama nefret ettiklerim yok...

Sanirim eskiden kendimi ariyordum...

Önce sevdigim adam girdi hayatima sonra kizim ve sonra sinirsiz huzur.... simdi kendime ve sevdiklerime sadece saglik diliyorum bu huzurla uzun yillar yasayabilmek icin.

7 yorum:

My Smitten World dedi ki...

olgunlasiyoruz canim sanirim degisim o :)
önemli olan huzurlu, mutlu, saglikli olmak gerisi hep boooos :))

^zeynep^ dedi ki...

Nice saglikli huzurlu mutlu yillara Yeliz'cim!! Hersey gönlünce olsun:)

e. t. dedi ki...

canım Allah huzurunu hiiiiç bozmasın.Bu en büyük şükür sebebi.

Hayatta yaptığımız herşey aslında bu huzuru mutluluğu bulmak için değil mi?

Ne mutlu bulanlara ve özelliklede bulduğunun farkında olanlara.
sevgiler....

Yelish dedi ki...

Yelizcim ne guzel anlatmissin kendini hatta ne guzelsin !
Keske bulusup bir kac kelime edebilseydik beraber :(
Kismet olmadi ama kimbilir , belki seneye ?
:)

Hande dedi ki...

Ama diş doktorundan korkulur mu hiç?:)..Hem bak biz ne güzel arkadaşız..:))

Defnenin Annesi dedi ki...

@Ebru: dogru söylüyorsun canim...

@Zeynep: Dogum günüm 23 Mayisti... Ama ben jeton yeni düstü :-))

@e.t.:huzur ve saglik cok önemli seyler. Ama huzuru bulabilmek icin fazla uzaklara gitmemek lazim...

@yeliz: sen burdayken bizde cok gezdik canim. Kurlular gibi o sehir senin bu sehir benim. Defnede 2,5 hafta ishaldi. Olmadi bu sefer. Insallah birdahaki sefere. Belkide biz geliriz sizin oralara belli mi olur :-) noel tatilinde :-))

@Hande: öyle canimda, ben en iyisi ankaraya sana geleyim. Emzirmeyle birlikte benim dislerde gitti malesef:-(( ama sanirim genetik, beslenmeme cok dikkat etmeme rahmen oldu böyle.

Peritozu dedi ki...

Fotograf ne kadar anlamli ve carpici.Yaziyla tam bir butun olmus.

Bunlarda ilginizi cekebilir

Related Posts with Thumbnails