27 Temmuz 2010

Kizim icin yaptigim pasta...



Türkiyede yapilan pastalar "üstü forma altini sorma" seklinde olunca, Defne'nin pastasini (pastalarini) kendim yapmaya karar verdim. Eger seker hamurundan yapilan pastalardan sizede kal geldiyse iste size güzel bir alternatif :-)

Vitaminli Pasta :-))

3 Yumurta
100gr. Seker ( 2 cay bardagi bardagi pekmez)
100gr Un
3-4 cay kasigi kabartma tozu

500ml 100% portakalli karisik meyve suyu
2 paket tart jölesi (dr. oetker)
2 yemek kasigi seker
1 -1,5kilo seftali

2 paket krema
2 paket krema tozu(dr. oetker)
2 paket vanilya

250ml 100% portakalli karisik meyve suyu
1 paket sekersiz vanilyali puding
150gr yogurt

Yapılışı:
1.Önce pandispanyayı hazırlıyoruz. 3 yumurta akini ayri bir kapta iyice cirpiyoruz, baska bir kapta 3 yumurta sarisini ve şekeri(pekmezi) iyice çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son 3 yumurta akini ilave edip cok az karistiriyoruz. Yağlanmış kelepceli kalıbımıza karışımımızı koyup önceden 170 C ısıttığımız fırınımızda yaklasik 20-25dak. pişiriyoruz. Soguduktan sonra ikiye kesiyoruz. Ben bu pasta icin sadece 1 tanesi kullandim.

2.Tart jöleli seftalilerimiz icin. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazirliyoruz, sadece su yerine 500ml karisik meyve suyu kullaniyoruz. Tart jölesi hazir olduktan sonra icine kapuklari soyulmus ve küp küp dogranmis seftalileri ekliyoruz. Panispanyanin etrafi icin daire sekilde parfe cemberi veya kalipinizin kelepceli kismini kullaniyoruz. Seftalili tart jölemizi panispanyanin üzerine döküyoruz ve sogumasini bekliyoruz. Soguduktan sonra buzdolabina koyuyoruz

3.Kremasi icin 2 paket Kremayi, 2 paket vanilya ve 2 paket krema tozunu iyice cirpiyoruz ve soguyan pastamizin üzerine döküyoruz/yayiyoruz. Pastamizi tekrar buzdolabina koyuyoruz.

4.Vanilyali Pudding/Sos: Bir tencerenin icinde 250ml karisik meyve suyunu ve 1 paket sekersiz vanilyali pudingi iyice cirpiyoruz ve kaynatiyoruz. Karisim koyulastiktan sonra ocagi kapatiyoruz ve 150gr yogurt ilave edip biraz daha karistiriyoruz. Bu karisimida pastamizin üzerine döküp buzdolabina koyuyoruz.

Pastamiz yaklasik 4-5 saat buzlobinda kalmasi gerekiyor. Buzdobindan cikardiktan sonra cemberi bir bicak yardimi ile cikariyoruz. Seker hamuru yerine bol bol sevgi ile kafamiza göre süslüyoruz :-)

Afiyet Olsun

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Görüntüsü muhteşem olmuş. Çokda leziz ve iştah açıcı bir havası var.

Saygılar.

anne müdürü dedi ki...

şeker hamurundan bıkanlar için alternatif bir pasta olmuş gerçekten..
ben hala şeker hamurunu, süsünü püsünü sevsem de bunu da denemek isterim doğrusu..
portakal suyu ve şeftali güzel bir kombinasyon olmuş
afiyet olmuştur:)

Peri Tozu Fotograf dedi ki...

Elimde yapilacak sakizli kek tarifi vardi,ona bir de bu guzel eklendi :)Ikisi arasinda karar vermek cok zor olacak,ama gozume kestirdim yarin bu tarifi deneyecegim.

Bunlarda ilginizi cekebilir

Related Posts with Thumbnails