25 Kasım 2009

Aglayan ekmek gördünüz mü?




-Defne'nin arkasindan elimde tabak ve kasikla asla kosturmadim, "neeeeeeeeeeeeeeeeein" dedigi zaman doydu demektir
-Az yedi diye yarim saatte bir birsey tikistirmiyorum agizina
-Az yedi diye üzülmüyorum, yemesi gerekeni yiyordur diye düsünüyorum
-Yemediyse alternativ sunmuyorum, tabaginda ne varsa onu yiyor yada yemiyor
-Seker ve tuzun tadini hala bilmiyor
-Yogurda bayiliyor. Bide bali cok seviyor. Anzer veya Kackar bali kulandiniz mi hic???
-Mutfakta bana yardim etmesine izin veriyorum.
-Normal catalla yemek yiyebiliyor, bardaktan su icebiliyor. Herseferinde claudia üzerini degistirmek zorunda kalsada bunu yapmasina ara ara izin veriyorum.
-Yasadigimiz kosullarda yemek yemenin bir zevk oldugunu düsünüyorum ve kiziminda bundan zevk almasini istiyorum. Saglikli beslenme aliskanligi gelissin istiyorum.
-Yemek yerken asla televizyon acik olmuyor ve herkes masada oturuyor.
-Ayri degil bizimle yemek yiyor, eger babamiz yarim saat gecikiyorsa ozaman yarim saat bir saat gec yemek yiyoruz. Birlikte yemek yemek daha önemli diye düsünüyorum. Ozaman o bosluga bir elma koyuyoruz :-)

Neden mi böyleyim, kücükken babaannem herseyi agzima tikistirirdi, o yüzden bütün yiyeceklerden nefret ederdim. Süte yumurta sarisi ve bal karistirip icmemi isterdi, simdi bile icmem iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih. "Hayiiiiiir" derdim, rüyana girer, arkandan aglar, seni korkutur sonra derdi. Zorla tikistirirdi agizima. Iskence degil mi bu???

Siz hic aglayan ekmek, cöpten cikmis zombi brokolli gördünüzmü, yada hic rüyaniza konusan bir tarhana corbasi girdimi????  Yok böyle birsey sakin inanmayin.... :-)

Peki obez cocuklar, mc donalds'da öglen yemegi yiyen aileler, yiyecegi rüsvet olarak kullanan aileler gördünüzmü? Bence bunlar daha korkunc ve real.

4 yorum:

ceydabural dedi ki...

ne güzel ne doğru bir yazı olmuş sana katılıyorum keinlikle çocukların mideleri çöp kutusu değil içi doldurulacak depo da
bu arada rüyaların komikmiş ama :)

^zeynep^ dedi ki...

örnek anne desem olur mu? vallahi seni bu davranislarindan dolayi tebrik etmek istiyorum!

ben 1 yasindaki çocuklarin bile mc'e getirildiklerini gördüm sok geçirdim açikçasi! o kadar çok bilinçsiz anne baba var ki, çocuklara aciyorum bazen.

Hayir, ben hiç aglayan ekmek görmedim! rüyama da girmedi:))

obez bir çocuk da degildim, annemin yemekle pesimizden kostugunu hiç hatirlamam, ne büyük bir mutlulukmus:) simdi anliyorum:)

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

süper anne işte bu.katılıyorum tüm söylediklerine Yelizcim.
bravooo valla

Damla dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. benim de bir keşke yapmasaydım ve iyiki yaptım serim vardı bu konuda, http://www.kitubi.com/2009/05/13/BenEttimSizEtmeyinBebekVe%c3%87ocuklaraYemekYedirmek.aspx, http://www.kitubi.com/2009/05/14/BenEttim%c4%b0yiDeEttimBebekVe%c3%87ocuklaraYemekYedirmek.aspx, http://www.kitubi.com/2009/06/22/Bozulmu%c5%9fYemekD%c3%bczeniK%c4%b1saNotlar.aspx

Bunlarda ilginizi cekebilir

Related Posts with Thumbnails