26 Eylül 2009

Dört kisi oluyoruz...



Yarin Almanyadan kizimin Au pair Ablasi geliyor. Adi Claudia. 24 yasinda. Kültür ve Sanatlar okuyor. Almanca, Ingilizce ve Italyanca biliyor. 1 yil bizimle kalicak. Ben calismaya basliyacagim, o da Defne'ye ablalik yapicak hemde defnenin almancasinin ilerlemesinde büyük bir rol üstlenecek. Biz cok seviniyoruz. Haftalardir odasini hazirliyoruz. Minik bir odamiz vardi simdi cok sirin tam bir genc odasi oldu. Insallah Defne'yle iyi anlasirlar. Defne inanilmaz sicak kanli, bakalim kani Claudia'yada isinicak mi?
Ben calisacagim icin cok seviniyorum. Bu cümleyi yazacagim hic aklima gelmezdi. Ama ozaman sanki hersey daha bir düzene giricek. Gerci Home-Office yapacagim, meslegimde böyle bir lükse sahibim. Yani calisacagim ama gerektiginde kizim yaninda olacagim. Simdilerde günlük planimizi hazirliyorum. Öglenleri kizim ve Claudia ile birikte disari cikacagiz. Bazen özgürlük parki, bazen kalamis, bazen fenerbahce parki, bazen göztepe parki ve bazende sahile atacagiz kendimizi. Sonra gelince yine calismaya devam.

Eger memnun kalirsak, en önemliside defne'nin gelisiminin gidisatina göre her yil evimize yeni biri gelicek. 7-8 yasina kadar almanyadan daha sonra ya ispanyadan yada ABD'den. Au pair ablamizla yasayacagimiz bütün positif ve negativ (insallah hic olmaz) burada sizinle paylasacagim.

Buraya kadar hersey cok güzel. Ama birde isin icine el-alem giriyor. "Kiz kac yasinda?" "Sizde mi kalicak" "Aaaaa daha gencmis" "Ben yapamam vallah" "Ne kadar kalicak" "Ama siz artik evlisiniz evde biri daha nasil olucak?"  "Dikkat ette kocan elden gitmesin" "Benim karim hayatta izin vermez" "Türk bi teyze bulamadiniz mi?" "Neden alman?"

Yorumu size birakiyorum...



12 yorum:

MELEK KOKUSU dedi ki...

Merhabalar,

Dört kisi oluyoruz diye bir baslik görünce herhalde Defneye kardes geliyor dedim :)

Bence fikir cok güzel, hem Defnenin almanca ögrenmesi icin, hemde türkiyede dadi alan arkadaslarimin hepsi türk bakicilarla cok sorun yasadigi icin..Türkiyedeki bakicilarin hepsi sorunlu ya da iyi degil demiyorum, ama evdeki annenin sözüne pek kulak asmama gibi bir durumlari var..

Yabanci, ya da genc olmasi pek önemli degil, türklerde herkes orta yaslimi??? Birde su amaaann kocan elden gitmesin yorumu cok güldürdü beni :)

My Smitten World dedi ki...

bende kesin Defneye kardes geliyor sandim be Yeliz... hayirlisi olsun - sanada arkadas olur :)

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

herşey defne için o halde doğru bildiğiniz yolda asmayın kimseye kulak. hayırlı olsun inşallah herşey pozitif doğrultuda olur canım.

Yelish dedi ki...

BUGUNE KADAR DUYDUGUM EN SAHANE FIKIR

Ben once hayirli olsun ,sonra da helalolsun diyorum :)

Defne yabanci dil ogrenecek
hatta birkac tane birden.....

farkli kulturlerden insanlarla tanisip ,onlarla yasamayi ogrenecek ki bu onu cok uyumlu bir insan yapacak !!!!
Almanlar cok duzenli amamesafeli ,ispanyollar cok cana yakin,Amerikalilar durust ve mantikli(bizimkileri fazla miovdum ne ) :)
Kisiliginin gelisimine nekadar faydasi olacak tum bunlarin dusunsenize ...

Ayriliklara bile alisacak.Cok sevip,alistigi abla gidecek ama yerine baska abla gelecek ...

DIPNOT su evdekiz kalacak , kocan vs yorumlarini yapan insanlara o kadarkiziyorum ki anlatamam.
Bana nasil birakip o kadar Turkiye'ye geliyorsun dediklerinde cevapbile vermiyorum..Alayli bir sekilde gulerek kafami ceviriyorum !!!

Hayirli ugurlu olsun .Homeoffice olayi ayrica harika

superrr super masallah !!!

sevgiler

Anne İş'te dedi ki...

fikir harika umarım teori ile pratik uyar da herşey gönlünüzce olur..

ha bir de ağzı olan konuşuyor..

a.y. dedi ki...

Çocuğu bu bir yıllık bakımlar olumsuz etkilemez mi peki? Yani 1 yıl birine alışacak, uyum sağlayacak ve ayrılacak, hop diğer yıl biri bence kocayı kaptırmaktansa bu sorgulanabilir zira öyle koca zaten olmasa da kayıp sayılmaz:)
Bu arada iş hayatınızda sonsuz başarılar.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Süper bir fikir bence de. İnsanlar kendi korkularını ve güvensizliklerini dile getiriyorlar malesef. Onları da anlamak ama bildiğinden şaşmamak lazım. Sevgiler...

uğurlu gelecek dedi ki...

şimdiden gözünüz aydın.. bende beklerim bana ziyarete ;)

Adsız dedi ki...

hay allah başlığı görünce ben de herkes gibi defneye kardeş geliyor sandım :))
bence çok iyi bişey yapıyorsunuz etraftan gelen sorulara kulak asmayın derim. defne çok iyi yetişecek.. önemli olan bu.

e. t. dedi ki...

merhaba,
o söylenenleri o kadar çok işittim ki :)
bizde bakıcı ararken bu yoldan geçtik. bizim ki au pair değildi, anadili gibi iyi ingilizce konuşabilen yatılı bir bakıcı idi. ama referansı bir Türk de olabilir diyorduk. Bir arkadaşımın ikizlerini büyüten Türk gündüzlü bir bakıcıyla tanıştık. çook da sevdik. önemli olan sizin içinize sinmesi,sizin ve çocuğunuzun beklentilerine cevap verebilmesi. gerisi boş......
Denmiş ki her yıl değişmesi nasıl olur?
Naçizane fikrim; bu çocuğunuz için bilakis daha da faydalı bile olabilir. Çünkü sizde evde olacaksınız. Bildiğiniz gibi çocuklar ne kadar farklı mekan ve kişi tanırsa zihinleri o derece açılır. 0-3 yaş da, zihni geliştirici en etkili yöntemlerden birisi bebeklerin farklı obje, yer, kişi görmesi, tanıması...
herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

a.y. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
a.y. dedi ki...

İyi ama burada ki mevzu farklı kişi tanıma değil ki her gün beraber olunacak, sürekli ona bakacak bir kişi. Psikoloji eğitmeni olarak bunun sakıncalı olup olmadığını sorgulamak gerektiğini düşündüm ama tabi sonuçta Defne'nin sevgili annesinin bu süreçte evde bulunması, çok ilgili ve bunları kesinlikle düşünüp ölçüp biçmiş bir anne olmasını gözardı etmemek lazım:) Dilerim her şey Defne ve annesi için en iyi şekilde yolunda gider:)

Bunlarda ilginizi cekebilir

Related Posts with Thumbnails